A Colombia Koffeinmentes Kávé édes és citrusos ízjegyekben gazdag.
Amit a koffeinmentesítésről tudni lehet:
A koffeinmentesítési folyamat a zöld kávé nagyon alacsony nyomáson történő gőzölésével kezdődik. A babot ezután forró vízzel megnedvesítik, amely megduzzad és meglágyul, ez elindítja a klorogénsavakhoz kötődő koffein hidrolízisét.
Az etil-acetát oldószert (cukornád növényekből származó,
édes illattal rendelkező szerves vegyület, amely erjedés közben jön létre) ezután többször keringtetik a babokon keresztül, amíg a koffein legalább 97% -a el nem távozik. Ezután alacsony nyomású, telített gőzt alkalmaznak az etil-acetát maradványainak eltávolítására, és végül a kávét egy dobban vákuumban szárítjuk, hogy a vizet eltávolítsuk, és a végső nedvességtartalmát 10-12%-ra állítsák be. A kávét ventilátorokkal szobahőmérsékletre hűtik, majd Carnauba viasszal fényesítik, hogy megvédjék a nedvességtől.
Ország: Kolumbia.
Régió: Santa Barbara.
Feldolgozás: Mosott feldolgozású.
Ízjegyek: Édes, kakaós ízjegyek, közepesen savas.
Pörkölés: Világos pörkölésű kávé.
Ünnepekre és a megnövekedett rendelésekre való tekintettel, fontos tudnod, hogy rendelésedet DECEMBER 18. előtt érdemes leadni, hogy a fa alá tudd tenni! Készítettünk hozzá egy visszaszámlálót!