Kolumbia a világ második legnagyobb kávétermelője.
Kiváló minőségű kávéjukról jól ismertek.
Kolumbiában csak mosott arabica kávét termesztenek. Az Excelso kifejezés egy kávéosztályozási kifejezés Kolumbiában. Az Excelso kávészemek nagyok, de valamivel kisebb, mint a Supremo kávészemek. A kolumbiai kávét kiszállítás előtt a szemek méretének megfelelően osztályozzák. Lehetséges, hogy a Supremo és az Excelso kávészemeket ugyanarról a fáról szüretelik, de méretük szerint vannak válogatva.
A legnagyobb mennyiségben exportált kávé az Excelso. Az EP (European Preparation) előírja, hogy a zöld kávébabot kézzel válogatják szét, hogy eltávolítsák a hibás szemeket és az idegen anyagokat.
Közepesen testes, vibráló, nem túlzóan savas kávék kerülnek ki innen.
100% arabica
Ízjegyek: karamell, fahéj, piros gyümölcs
Feldolgozás: mosott
Régió: Huila
Származási hely: Columbia
Ünnepekre és a megnövekedett rendelésekre való tekintettel, fontos tudnod, hogy rendelésedet DECEMBER 18. előtt érdemes leadni, hogy a fa alá tudd tenni! Készítettünk hozzá egy visszaszámlálót!