A leghíresebb brazil kávét a mogyoró illata és a friss csokoládé íze jellemzi.
A mintegy 2,3 millió hektárnyi ültetvényterületével Brazília jelenleg a világ legnagyobb arabica kávétermelője.
Ezt elsősorban annak köszönheti, hogy területe három éghajlati övezetben (egyenlítői, szubtrópusi és mérsékelt égövi) helyezkedik el, és így ideális feltételeket biztosít a kávécserjék termesztéséhez. Az össztermelés nagy része, mintegy 2/3-a a kistermelőktől származik. Brazília méretéből adódóan rengeteg különböző kávéfajtát termel, de még így is csak egy fajtát tarthatunk a legnépszerűbbnek és a legjobbnak. Brazília Santos. A Santos kávé nevét Santos kikötőjéről kapta, ahová São Paulo térségéből szállítják, és ahonnan a világ minden tájára exportálják.
A Brazília délkeleti részén fekvő São Paulo régióban a kávécserje a helyi lakosság fő mezőgazdasági terménye, ezért a legnagyobb gondot és erőfeszítést fordítják rá. Az arabica kávét alacsonyabb tengerszint feletti magasságban (800-1000 m tengerszint feletti magasságban) termesztik, és ennek következtében alacsonyabb savtartalom jellemzi.
Ünnepekre és a megnövekedett rendelésekre való tekintettel, fontos tudnod, hogy rendelésedet DECEMBER 18. előtt érdemes leadni, hogy a fa alá tudd tenni! Készítettünk hozzá egy visszaszámlálót!